Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Różowe ciepłe lody

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 3 sztuki
cukier 1.5 szklanki
galaretka truskawkowa 1/2 sztuki
woda 1/4 szklanki
waflowe miseczki 6 sztuk
owoce

Przepis i sposób przygotowania na: Różowe ciepłe lody

Jajka dokładnie umyć i sparzyć, oddzielić białka i dodać do nich wodę oraz cukier z galaretką. Mikserem ubić tylko do spienienia i wymieszania się składników.
W garnku zagotować wodę i na parze ustawić miskę z bezą, na najwyższych obrotach miksera ubijać do zgęstnienia trwa to około 10 min.
Masę przełożyć do rękawa cukierniczego i napełnić nią waflowe miseczki, udekorować owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 26.06.2012 09:47
Bardzo efektowny deser i elegancko podany.
staropolanka5 25.06.2012 23:56
ładnie
EWI 25.06.2012 20:49
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak