Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

naleśnikowe roladki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 szsklanka
woda 1 szklanka
jajko 2 sztuki
mąka 2,5 szklanki
olej 2 lzki
szynka 20 plastrów
ser żółty 20 plastrów
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: naleśnikowe roladki

Mleko, wodę jajka, mąkę ,olej i szczyptę soli miksujemy na gładka masę. Smażymy złociste naleśniki. Na każdym układamy po plasterku szynki i sera. Naleśniki zwijamy w zamknięte rulony. Panierujemy w przyprawionym jajku i bułce tartej smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 27.08.2012 16:12
pyszne
Małgorzata106 08.08.2012 19:01
super
staropolanka5 25.06.2012 23:56
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak