Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki na patyczkach

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 400 g
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
jajko 1 szt
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki na patyczkach

Cebulkę obrać, zetrzeć na tarce o małych oczkach. Ząbek czosnku obrać, zmiażdżyć w prasce. Mięso wymieszać z cebulą i czosnkiem, jajkiem, przyprawić solą i pieprzem, dokładnie wyrobić. Odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Drewniane patyczki posmarować olejem. Mięsną masą oblepić patyczki do szaszłyków lekko dociskając. Smażyć na rozgrzanej patelni z małą ilością tłuszczu z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 25.08.2013 07:48
fajny pomysł
Zdzisław 08.04.2013 17:07
smacznie wygląda
artur7 15.03.2013 19:41
smaczny pomysł
foczka-ks 05.03.2013 09:45
dobry przepis
Goya 24.01.2013 22:35
Ciekawe
PIOTR11 14.01.2013 08:35
pomysłowo zrobione
Ewelina38 07.01.2013 09:23
fajny pomysł z tymi patyczkami, można nasmażyć takich małych pulpecików i będą świetną zakąską na imprezce
Anna152 17.12.2012 10:05
nigdy takich nie robiłam, świetnie wyglądają
traktorek 23.10.2012 19:42
atrakcyjne
Ela15 25.09.2012 08:58
super pomysł
bursztynek 24.09.2012 23:07
robiłam kiedyś, bardzo fajny pomysł, jeden minus miałam problem z ich usmażeniem - nie mieściły się na patelni :(
agogo2 21.09.2012 23:58
ladnie wygladaja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak