klopski w sosie koperkowym

klopski w sosie koperkowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1
  • bułka

    1
  • jajko

    1
  • śmietana

    1 szklanka
  • mąka

    2 łyżki
  • koperek

  • sól i pierpz do smaku

  • sos

    2 szklanki
  • bulion

    2 szklanki
  • pierś z indyka

    mielona dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulkę zeszklić na maśle. Do miseczki przełożyć mięso mielone i dodać cebulę, jajko oraz odciśniętą bułkę namoczoną wcześniej w mleku. Całość doprawić do smaku i dokładnie wyrobić. Następnie zagotować bulion. I włożyć do niego klopsy. Gotować ok. 15 minut. wywar z gotowania klopsów wymieszać ze śmietaną, mąką i dużą ilością koperku. (uwielbiam go). Całość podgrzać i doprawić do smaku. dodać klopsy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat