Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

klopski w sosie koperkowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1
bułka 1
jajko 1
śmietana 1 szklanka
mąka 2 łyżki
koperek
sól i pierpz do smaku
sos 2 szklanki
bulion 2 szklanki
pierś z indyka mielona dag

Przepis i sposób przygotowania na: klopski w sosie koperkowym

Cebulkę zeszklić na maśle. Do miseczki przełożyć mięso mielone i dodać cebulę, jajko oraz odciśniętą bułkę namoczoną wcześniej w mleku. Całość doprawić do smaku i dokładnie wyrobić. Następnie zagotować bulion. I włożyć do niego klopsy. Gotować ok. 15 minut. wywar z gotowania klopsów wymieszać ze śmietaną, mąką i dużą ilością koperku. (uwielbiam go). Całość podgrzać i doprawić do smaku. dodać klopsy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak