Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Poduszeczki śliwkowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki 400 g
jajko 1 szt
cukier waniliowy 1 opak
ciasto francuskie 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Poduszeczki śliwkowe

Ciasto francuskie rozmrozić tak aby można było je rozwałkować. Rozwałkować ciasto na cienkie placki, wycinać kwadraciki. Następnie przygotować nadzienie poduszeczek. Śliwki umyć, osączyć, wypestkować. Kroić śliwki na mniejsze kawałki, przełożyć do naczynia,zasypać cukrem, wymieszać. Na każdym kwadraciku kłaść owoce, rogi ciasta zlepiać do wewnątrz. Formę do pieczenia wysmarować tłuszczem, układać poduszeczki. Jajko wybić do miski,rozmącić widelcem, smarować każde z poduszeczek, włożyć do piekarnika,piec w 200 stop. przez ok.25 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak