Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

WAFLE RYŻOWO-CZEKOLADOWE

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wafle tortowe 2 szt
margaryna 250 g
cukier 1 szkl
ryż preparowany 200 g
kakao 4 łyżeczki
śmietana 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: WAFLE RYŻOWO-CZEKOLADOWE

Margarynę, cukier, kakao i śmietanę rozpuszczamy w rondelku i gotujemy przez chwilę na małym ogniu. Studzimy wsypujemy ryż dobrze mieszamy i przekładamy wafle. Mocno dociskamy, można odstawic na jakiś czas przyciśnięte aby się wafle dobrze skleiły.
SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kolorowa 29.06.2014 13:58
super nadzienie ;)
lara 18.05.2013 23:00
ciekawy pomysł:)
ewka1978 30.01.2013 19:47
świetne
Andysz 17.08.2012 08:35
Ciekawy przepis :)
caralajna 03.08.2012 09:55
pomysłowa przekąska
Betka 24.07.2012 22:28
mniammm;);)
[email protected] 09.07.2012 14:56
Apetyczne
Juleczka20 28.06.2012 12:46
super pomysł
Piotr-21 25.06.2012 19:30
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak