Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Purre ziemniaczane z prażoną cebulką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
masło 50 gram
mleko do uzyskania właściwej konsysten
sól do smaku
Cebulka smażona Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Purre ziemniaczane z prażoną cebulką

ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.
Odlewamy wodę.
Dusimy z masłem,dodając stopniowo mleko, aż uzyskamy odpowiadającą nam, gładką konsystencję. Dodajemy prażoną cebulkę. Mieszamy. W razie potrzeby doprawiamy solą.
Stanowią idealny dodatek do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak