Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuszkowe brzoskwinki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0,5 kilograma
olej 2 łyżki
mleko 2 szklanki
sól szczypta
jajko 2 sztuki
cukier brązowy 1 szklanka
brzoskwinie w puszce 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: racuszkowe brzoskwinki

Kroki postępowania

1
wszystkie skladniki procz brzoskwin mieszamy ze soba ( zamiast mleka mozna dac syrop z brzoskwin).
Krok 1 - racuszkowe brzoskwinki foto
2
kazda brzoskwinie odsaczamy z nadmiaru syropu i kroimy i plasterki, po czym obtaczamy w masie.
Krok 2 - racuszkowe brzoskwinki foto
3
kazda brzoswinke smazymy na rumiano z obu stron. podajemy z dzemem lub smietana. smacznego.
Krok 3 - racuszkowe brzoskwinki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 24.07.2012 07:42
super
halina17 02.07.2012 10:09
smaczne racuszki brzoskwiniowe
Iwusia 01.07.2012 20:31
pychotki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak