Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

naleśniki raffaello

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

naleśniki 6 szt
budyń śmietankowy 1 duży
mleko 500 ml
masło 3 łyżki
cukier 2 łyżki
śmietana 30% 1 mała
biała czekolada 0,5 tabliczki
płatki migdałowe
wiórki kokosowe
malibu 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: naleśniki raffaello

Duży budyń zrobiłam w 500 ml mleka i 2 łyżkach cukru. Gdy przestygł zmiksowałam go z masłem. Można dodać trochę malibu, ja dałam około 2 łyżek. Białą czekoladę rozpuściłam. Bitą śmietanę ubiłam na sztywno i zmiksowałam ze stygnącą czekoladą.

Na naleśniki kładłam pasek kremu budyniowego i posypałam płatkami migdałowymi. Zwinęłam w rulony. Bitą śmietanę z czekoladą włożyłam do szprycy i udekorowałam na wierzchu naleśnika. Posypałam wiórkami.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolciaf1990 24.07.2012 21:21
jeju, ale cudo!!!!
Rafał10 28.06.2012 09:01
wspaniale się prezentują, aż mi ślinka cieknie na ich widok :)
jola1508 27.06.2012 09:55
takie pyszności to bym zjadła
paula99926 26.06.2012 13:37
dziękuję :)
pierniczkowo 26.06.2012 11:20
takich jeszcze nie jadłam, świetny pomysł:)
misia53 26.06.2012 00:07
świetne
ben-ka 25.06.2012 19:17
jakie smakowite:)
niedozywiona 25.06.2012 18:10
ślinka cieknie na sam widok *.*
Pietruszka 25.06.2012 17:07
fajne
barbarella 25.06.2012 16:54
nie jadłam jeszcze takich:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak