Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki drozdżowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaków 70 dag
jajko 2
szklanka mąki 1
sól
pieprz
mleko 0,5 szklanki
cukru 1 łyzeczka
olej do smażenia
serka kremowego 20 dag
drożdże 4 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Placki drozdżowe

Ziemniaki obrac,zetrzec na tarce,drozdze rozprowadzic w ciepłym mleku,wymieszac z cukrem iłyzeczka mąki,pozostawic do wyrosniecia.Masę ziemniaczana połączyc z jajkami i maka,a na końcu z rozczynem.Przyprawic,pozostawić do wyrosniecia.Na patelni smazyc małe placuszki.Podawać z serkiem,posypac papryka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak