Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka z czerwoną fasolką i serem feta

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 600 g
fasolka czerwona konserwowa 400 g
ser feta 150 g
przyprawa do potraw Kucharek
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka z czerwoną fasolką i serem feta

Cebulę kroimy w prążki i smażymy na niewielkiej ilości oliwy. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy na porcje, każdą delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Posypujemy Kucharkiem, pieprzem kolorowym i tymiankiem, obtaczamy w mące i obsmażamy na rozgrzanej oliwie. Gotowe przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na mięsie rozkładamy cebulkę, osączoną i przelaną wodą fasolkę i posypujemy delikatnie tymiankiem i przyprawą do gulaszu. Ser feta kroimy w kostkę i wykładamy na fasolkę. Całość pieczemy pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 30 minut, następnie odkrywamy i pieczemy jeszcze 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 14.08.2012 14:02
nawet bardzo fajne i nieskomplikowane:) Super!
bietka 12.07.2012 09:11
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak