Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa pieczarkowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka z kurczaka 3-5
Liść laurowy suszony Prymat 2
ziele angielskie 4-5
pieczarki 20 dag
szczypiorek
masło 2 łyżki
mąka 4 łyżki
słoda śmietanka 1 szklanki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa pieczarkowa

Włoszczyznę razem z kurczakiem włożyć do garnka i zalać ok. 6 szklankami wody. Gotować do miękkości warzywa i mięsa. W rondelku roztopić 2 łyżki masła a następnie podsypać mąką. Całość podsmażyć nie rumieniąc. Wlać wywar i zagotować. Na patelni podsmażyć pieczarki i dodać śmietankę. Podgrzać. Doprawić do smaku. na talerzach posypać szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak