Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z jabłkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 5 jabłek
3 szklanki mąki
jajko 1 szt
woda letnia 1/2 szklanki
cukier 1 łyżka
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z jabłkami

3 szklanki mąki wymieszać z 1/2 szklanki letniej wody i jajkiem. Zarobić ciasto tak aby było miękkie. Rozwałkować, wykroić szklanką krążki. jabłka obrać i pokroić na małe kawałeczki. krążki z ciasta uzupełniać kawałkami jabłka. Gotować w osolonej wodzie do wypłynięcia. Podawać polane przetopionym masłem i posypane cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 03.06.2012 20:00
mniam
Aleksandra45 09.12.2010 09:45
nigdy takich nie jadłam
zuzanna6 28.09.2010 07:57
lubię pierogi spróbuję z jabłkiem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak