Pierogi z jabłkami

Pierogi z jabłkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    5 jabłek
  • 3 szklanki mąki

  • jajko

    1 szt
  • woda letnia

    1/2 szklanki
  • cukier

    1 łyżka
  • masło

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

3 szklanki mąki wymieszać z 1/2 szklanki letniej wody i jajkiem. Zarobić ciasto tak aby było miękkie. Rozwałkować, wykroić szklanką krążki. jabłka obrać i pokroić na małe kawałeczki. krążki z ciasta uzupełniać kawałkami jabłka. Gotować w osolonej wodzie do wypłynięcia. Podawać polane przetopionym masłem i posypane cukrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Goya

03.06.2012 20:00
mniam

Aleksandra45

09.12.2010 09:45
nigdy takich nie jadłam

zuzanna6

28.09.2010 07:57
lubię pierogi spróbuję z jabłkiem.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat