Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z młodej kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 2 główki
koperek
wędzonka 1 kg
Majeranek suszony Prymat do smaku
cebula biała
margaryna do smażenia 1 kostka
sól do smaku
mąka pszenna
Papryka słodka mielona Prymat 3 łyżki
kostka rosołowa 1 szt
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat 1 opak

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z młodej kapusty

Kapustę poszatkować drobno ,wrzucić do garnka wlać ok 1 l wody ( zależy w jakim garnku ile ma l) włożyć ćwiartkę z indyka, ziele , liść laurowy, paprykę słodką . Gotować na małym ogniu . cebulę i wędzonkę pokroić w kostkę .Cebulę zeszklić na margarynie dodać wędzonkę i poddusić, dodać do kapusty. Gdy kapusta będzie miękka dodać kostkę rosołową , sól i pieprz. na patelni rozpuścić margarynę dodać kilka łyżek mąki mieszać żeby się nie przypaliła . tak powstałą zasmażkę zahartować płynem z kapusty wymieszać do dodać do garnka. gotować jeszcze kilka minut . na koniec dodać koperek .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna330 18.11.2013 09:45
uwielbiam mniam
agnieszka214 14.03.2013 12:56
bardzo fajny pomysł jeszcze nie próbowałam w takim wykonaniu
Katarzyna59 30.08.2012 18:39
fajny
AURELKA 23.08.2012 17:57
nie ma jak bigosik
Janek 16.08.2012 21:42
mmm pycha:)
dorotka0000025 14.07.2012 11:29
wyglada zachecajaco
Mati13 11.07.2012 17:31
bardzo smaczny
Wacław 11.07.2012 12:21
bardzo dobry,pycha
parysek10 25.06.2012 13:58
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak