Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cycki murzynki

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 6 szt
cukier puder 0,75 szkl
mak 1 szkl
wiórki kokosowe 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mąka pszenna 2 łyżki
Krem:
mleko 0,5 L
żółtko jajek 6 szt
cukier 4 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
cukier waniliowy 1 op
margaryna 250 g
biszkopty okrągłe 1,5 op
rodzynki 50 g
Kwas cytrynowy Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Cycki murzynki

Białka ubić z cukrem pudrem dodać mak i wiórki,następnie proszek i mąkę piec ok 20-30 minut. MASA-z 0,5 litra mleka odlać 0,5 szklanki , resztę zagotować.W pół szklanki mleka rozrobić 6 żółtek,4 łyżki cukru, cukier waniliowy mąkę pszenną i ziemniaczaną.Wszystko dobrze wymieszać i wlać do gotującego mleka.Powstały budyń schładzamy,a następnie miksujemy z margaryną.Masę wykładamy na ciasto,na masę biszkopty nasączamy je wodą przegotowaną z cukrem i kwaskiem cytrynowym.Na każdym biszkopcie położyć rodzynkę i wierzch polać polewą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marlenka.S 04.02.2013 21:56
to to co tygryski lubią najbardziej
Ela6 19.01.2013 15:01
Mniam mniam
Botwinka 08.10.2012 15:59
pyszota:)
Amellia 25.09.2012 08:47
mniam
Betka 18.07.2012 09:17
pycha
Andysz 04.07.2012 09:34
rewelacja;)
Justyna24 26.06.2012 11:26
super
parysek10 25.06.2012 14:01
Murzynki jeśli już :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak