Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz z drobiowych żołądków i serc

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serca drobiowe 1 kg
żołądki drobiowe 1 kg
kostka rosołowa 2 szt
ziele angielskie 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
smalec 2 łyżki
mąka pszenna 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz z drobiowych żołądków i serc

Żołądki i serca dobrze myjemy kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy z kostką rosołową,liściem laurowym i zielem angielskim aż do miękkości.Gdy żołądki i serca będą już miękkie robimy zasmażkę z tłuszczu i mąki(na rozgrzany tłuszcz wsypujemy mąkę i prażymy do uzyskanie brązowego koloru)dodajemy do wywaru mięsnego doprawiamy do smaku możemy dodać śmietanę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 15.01.2015 17:47
lubię takie dania
Ela6 19.01.2013 15:03
super
Betka 04.07.2012 09:52
ciekawe;)
Andysz 04.07.2012 09:34
świetny jest!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak