Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szpinakowe kopytka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 500 gram
mąka 300 gram
szpinak mrożony 500 gram
jajko 1 sztuka
sól dosmaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: szpinakowe kopytka

rozmrazamyy szpinak. ziemniaki gotujemy i przeciskamy przez praske, dodajemy sól, pieprz, jajko i mąke. wszystko wykladamy na stolnice i wyrabiamy ciasto, dzieliny na 4 czesci i z kazdej czesci uformowac walek ktoiry, tniemy na ukos. wrzucamy do wrzacej osolonej wody i gotujemy ok 2-3 min. smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak