Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki ze szpinakiem i orzechami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 4 szt
orzechy włoskie 5 dag
ser camembert 10 dag
szpinak 25 dag
czosnek 1 ząbek
gałka muszkatałowa
masło 1 łyżeczka
olej do smażenia
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki ze szpinakiem i orzechami

Kroki postępowania

1
Szpinak przebieramy, płuczemy, odcinamy łodygi, drobno kroimy i dusimy 3-4 minuty na rozpuszczonym maśle. Dodajemy drobno posiekany czosnek. Doprawiamy do smaku gałką i solą. Studzimy.
Krok 1 - Roladki ze szpinakiem i orzechami foto
2
Filety z kurczaka kroimy na 8 kotletów, rozbijamy, doprawiamy solą i pieprzem. Na kotletach kładziemy warstwę szpinaku, posypujemy posiekanymi drobno orzechami. Układamy plasterki sera pleśniowego.
Krok 2 - Roladki ze szpinakiem i orzechami foto
3
Zwijamy roladki, które obwiązujemy sznurkiem lub białą nicią. Smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju, a następnie dusimy na wolnym ogniu około 15-20 minut. W razie potrzeby podlewamy odrobiną wody. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Krok 3 - Roladki ze szpinakiem i orzechami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 25.06.2012 13:27
Pyszne, chude mięsko.
stokrotka 25.06.2012 10:19
smakowitości
Anulka75
Anulka75 25.06.2012 10:10
super
Anulka75
Anulka75 25.06.2012 10:10
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak