Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa czereśniowa z kaszą jaglaną

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czereśnie 50 dag
śmietana 18 proc 70 ml
kasza jaglana 1/3 szklanka
cukier
kisiel 1 na kubek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa czereśniowa z kaszą jaglaną

Kroki postępowania

1
Kaszę jaglaną gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Czereśnie dokładnie myjemy, usuwamy ogonki i drylujemy (możemy również użyć czereśni niedrylowanych, ale mój Mąż takich nie lubi, więc specjalnie dla niego usunęłam pestki). Zalewamy litrem wody. Gotujemy do miękkości,
Krok 1 - Zupa czereśniowa z kaszą jaglaną foto
2
wlewamy śmietanę, doprawiamy do smaku cukrem. Możemy zagęścić kisielem, który bezpośrednio wsypujemy do gorącej zupy i dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Zupa czereśniowa z kaszą jaglaną foto
3
Zupę podajemy z kaszą jaglaną.
Krok 3 - Zupa czereśniowa z kaszą jaglaną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 02.08.2012 22:50
pyszne połączenie i ładny efekt końcowy :)
Sroczka 25.06.2012 13:28
Podoba mi się dodatek kaszy w tej zupie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak