Deser truskawkowy

Deser truskawkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawek

    40 dag
  • łuzek cukru

    6
  • łyżka soku z cytryny

    1
  • serka homogenizowanego

    20 dag
  • skórka otarta z cytryny

    1/2
  • torebka cukru waniliowego

    1
  • pojemniczka śmietanki kremówki

    1/2
  • twaróg

    20 (chudy)
  • jogurt naturalny

    20 dag
  • Do dekoracji:

  • mięta

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Truskawki wymyj, osącz, usuń szypułki. Połowę owoców pokrój na małe kawałki.Dodaj 2 płaskie łyżki cukru i sok z cytryny,zmiksuj na gładka,puszysta masę.Serek homogenizowany utrzyj z chudym twarogiem,jogurtem i 3 łyzkami cukru.Dodaj cukier waniliowy i skórkę cytrynowa.Śmietankę ubij na sztywno i połacz z kremem twarogowym.Nastepnie dodaj zmiksowane truskawki i delikatnie wymieszaj tak,aby w białym kremie powstawały czerwone paski.Krem przełóz do duzej salaterki.Wstaw do lodówki,ochłodz.Resztę truskawek pokrój na połówki,wymieszaj z pozostałym cukrem.Tuż przed podaniem umiesc owoce na kremie.Deser udekoruj listkami mięty.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat