Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z grzybów – jesienne przysmaki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 szt
cebula 2 szt
bułka czerstwa 2 szt
mleko 3/4 szklanki
olej do smażenia
bułka tarta pikantna
sól, pieprz
grzyby 1 dowolne

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z grzybów – jesienne przysmaki

1. Grzyby umyć, pokroić, podlać odrobina wody, dusić 15 minut.
2. Następnie grzyby odsączyć i zemleć.
3. Cebulę obrać, posiekać i podsmażyć na oleju.
4. Do grzybów dodać jajo, namoczone w mleku i odciśnięte bułki, pieprz, sól oraz cebulkę.
5. Jeżeli masa będzie zbyt rzadka, dosypać nieco tartej bułki.
6. Wymieszać, uformować kotlety, obtoczyć w tartej bułce, smażyć na rumiano.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zofia12 12.07.2010 12:36
Robiłam je z maslaków i prawdziwków jak na razie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak