Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa z wędzonymi śliwkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 0,5 kg
masło 75 g
marchew 1 szt
seler korzeniowy 1 plaster
śliwki suszone 8-10 szt
śmietana słodka 150 ml
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa z wędzonymi śliwkami

Namoczoną fasolę zalać 3 litrami wody i gotować( od czasu do czasu dolewać wody). Po kilkunastu minutach dołożyć pokrojoną marchewkę i plaster selera. Posolić , wrzucić masło i gotować dalej aż do miękkości fasoli. Pod koniec gotowania dodać posiekane śliwki i gotować razem jeszcze około 15 minut. Doprawić.
Tuż przed podaniem zabielić zupę śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta2604 12.08.2012 20:59
może być dobre
agunesu 24.06.2012 21:27
no ciekawe polaczenie
Anna169Hosz 24.06.2012 21:21
Pierwszy raz robiłam taką zupę, bo polecała mi ją koleżanka- miałam opory, ale zupa była bardzo smaczna:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak