Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wafle przekładane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko skondensowane 1 puszka
suche wafle 1 opak
migdały 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Wafle przekładane

Zagotować w garnku wodę, do garnka włożyć puszkę z mlekiem, gotować 3 godziny. Masa gotowa jest bardzo gęsta. Na pierwszy wafel nałożyć masę z mleka, przykryć drugim waflem, i tak do wyczerpania składników. Przełożone wafle obciążyć deseczką, odstawić do lodówki na 2 godz. Następnie wierzch wafli lekko posmarować masą, udekorować migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka91 24.06.2012 22:06
takie to uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak