Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z owocami bez pieczenia

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 300 gram
margaryna 0,5 kostki
margaryna do smarowania formy
bita śmietana 1 opakowanie
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
truskawki
jagody

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z owocami bez pieczenia

Biszkopty (lub inne ciastka np. jeżyki, herbatniki, hity itp) rozdrabniamy w blenderze. Margarynę roztapiamy w rondelku, odstawiamy do ostygnięcia.
Następnie rozpuszczoną margarynę wlewamy do rozdrobnionych biszkoptów i mieszamy dokładnie.
Formę (do tarty lub tortownicę) smarujemy margaryną, wykładamy powstałą masę i ubijamy. Wstawiamy formę do lodówki na ok. 1 godzinę.
Żelatynę rozrabiamy w niewielkiej ilości wrzącej wody (tak by się całkowicie rozpuściła) i odstawiamy by ostygła. W tym czasie przygotowujemy bitą śmietanę według instrukcji na opakowaniu na sam koniec wlewamy żelatynę i ponownie ubijamy.
Bitą śmietanę wykładamy na wcześniej przygotowany spód, wykładamy truskawki i jagody i ponownie wstawiamy do lodówki na ok 2 godziny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Chojłówna 01.09.2012 11:29
ale super:)
stokrotka 24.06.2012 21:13
smacznie się prezentuje
Betka 24.06.2012 20:46
rewelacyjna;)
Paweł10 24.06.2012 20:29
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak