Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenna sałatka

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mix sałat 1 op
jajko 4
rzodkiewki 4
chorizo 50 g
mozzarelli 1 kulka
rzeżuchy 1/4 szk
Sos sałatkowy włoski z bazylią i oregano Prymat 1
octu winnego z czerwonego wina 3 łyżka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 2 szczypta
czarnej soli 2 szczypta
olej ryżowy 4 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna sałatka

Jajka ugotować na twardo, obrać, wystudzić i pokroić na ćwiartki.
Składniki na sos dokładnie wymieszać, np. w słoiczku zakręcając zakrętką i kilka razy wstrząsnąć.
Na półmisek lub duży talerz wyłożyć sałatę.
Na sałacie poukładać cząstki jajek, połówki rzodkiewek. chorizo pokrojone w cieniutkie plasterki.
Następnie podzielić na kawałki mazzarellę i ułożyć ją na sałacie.
Na koniec polać wszystko przygotowanym sosem i posypać rzeżuchą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 26.06.2012 07:59
smaczne wygląda
tessinka 24.06.2012 19:22
ładnie wygląda :)
1j1o1l1a1 24.06.2012 19:13
dekoracyjna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak