Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z cappuccino i czekoladą

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki pszennjej luksusuowej 1 szk
mąki ziemniaczanej 3 łyżka
proszek do pieczenia 1,5 łyżka
czekolada na gorąco 1 saszetka
cappucino czekoladowe 5 łyżka
cukier puder 1 szk
cukier waniliowy 1
jajko 4
margaryna 125 g
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z cappuccino i czekoladą

Margarynę stopić i przestudzić.
Mąkę przesiać z maka ziemniaczaną, proszkiem do pieczenia i czekoladą.
Wsypać cappuccino i wymieszać.
Jajka wbić do miski, wsypać cukier i cukier waniliowy i ubijać aż będą białe.
Cały czas ubijając wsypać mieszankę mąki i wyrobić na gładkie ciasto.
Na koniec wlać chłodną margarynę i ponownie dokładnie wymieszać.
Tortownicę z kominkiem o średnicy 23 cm wysmarować olejem i wysypać mąką, wlać masę.
Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 50 minut.
Po upieczeniu ciasto wyjąć z tortownicy, wystudzić i posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola28a 10.03.2014 23:05
muszę spróbować wygląda apetycznie
rosik93 25.07.2012 00:16
mniam
cukiereczek 29.06.2012 06:40
jak zawsze pięknie wygląda
ZEWA 25.06.2012 08:12
oj tak, pachniało pięknie.
Ankha 24.06.2012 21:36
Kawa,..czekolada.Ależ musiało pachnieć dookoła gdy piekłaś to ciasto:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak