Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki z cukinii

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1,5 kg
bułka tarta pikantna 1 szklanka
mąka 1/2 szklanki
jaja 3
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smku
masło lub margaryna 3 łyżki
Koperek suszony Prymat do smaku
ser gouda 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Placki z cukinii

Cukinię dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w 2 centymertowe talarki. Bułkę i mąkę wsypujemy do osobnych miseczek. Jajka rozbijamy z odrobiną soli i pieprzu. Na patelni rozgrzewamy olej. Cukinie obtaczamy w mące, potem moczymy w jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na złoty kolor z obu stron. Gdy wszystka cukinia jest już usmażona, smarujemy naczynie żaroodporne masłem i wykładamy placki. Ser żółty ścieramy na tarce i posypujemy po wierzchu, na ser polewamy ketchup. Całość posypujemy koperkiem. Zapiekamy w piekarniku około 20minut w temperaturze 180stopni. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 05.11.2013 22:00
mmm pycha!;)
Andysz 25.06.2012 16:05
ciekawy przepis;)
edita15 24.06.2012 17:14
też takie robię, super!
tom 24.06.2012 17:07
super
tom 24.06.2012 17:07
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak