Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z dorsza

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 300 g
jajko 1 sztuka
cytyna 5 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 70 g
olej do smażenia 150 ml
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 5 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z dorsza

Kroki postępowania

1
Przygotowuje wszystkie składniki a rybę płukam i odsączam nadmiar wody w ręczniki papierowe.
Krok 1 - Kotleciki z dorsza foto
2
Dorsza miksuje w blenderze, aby nie było ości. W misce mieszam: zmiksowanego dorsza skrapiam cytryną, dodaje jajko całe, przyprawę do ryby i sypię bułkę tarą ok 30 g a resztę zostawiam do obtoczenia kotletów. Mieszam na jednolita masę.
Krok 2 - Kotleciki z dorsza foto
3
Formuje małe kotleciki i obtaczam w bułce tartej.
Krok 3 - Kotleciki z dorsza foto
4
Smażę na oleju rzepakowym. Smacznego.
Krok 4 - Kotleciki z dorsza foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia/tubisiek 06.09.2012 20:34
moja ulubiona rybka! te? cz?sto takie robi? ;)
miszelka 25.08.2012 20:07
dobry pomysł na piątkowy obiad :)
Maniek2 19.08.2012 08:48
smaczne
caralajna 30.07.2012 16:43
pyszne
Aneta41 01.07.2012 18:43
Takie dietetyczne , podobają mi się.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak