Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BABKA ZIEMNIACZANA Z WIEPRZOWINĄ

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 250 gram
ziemniaki 16 sztuk
mąka 2 łyżki
cebula 2 sztuki
słonina 50 gram
masło 2 łyżki
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: BABKA ZIEMNIACZANA Z WIEPRZOWINĄ

Surowe ziemniaki zetrzeć na tarce. Cebulę posiekać i usmażyć na słoninie. Do ziemniaków dodać mąkę i cebulę. Wieprzowinę posiekać na drobną kostkę, przesmażyć i dodać do reszty. Całość posolić, popieprzyć i dokładnie wymieszać. Wyłożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem. Zapiekać w piekarniku. SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andzia123 19.08.2012 18:58
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak