Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flądra smażona

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

flądra 500 gram
mąka pszenna 5 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
cytryna
jajko 1
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Flądra smażona

Rybę dokładnie czyścimy. Jajko rozbijamy, dodajemy pieprz i sól. Mąkę i bułkę tartą łączymy. Rybę obtaczamy w jajku, w panierce, w jajku, w panierce. smażymy na rozgrzanym oleju. Na gotową rybę wyciskamy sok z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak