Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorsz zapiekany z warzywami i ryzem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórek 1
pomidory 3
koperek
olej
masła 3 dag
sól
filet z dorsza 60 dag
bulion 1 szklanka
ryż 20 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz zapiekany z warzywami i ryzem

Ryż ugotuj na sypko w bulionie.Filety opłucz, osusz,pokrój na kawałki.Pomidor umyj,pokrój na cząstki,wytnij stwardniałe kawałki.Ogórek umyj,obierz,pokrój na duza kostkę.Porcje ryby włóż do natłuszczonego olejem,żaroodpornego naczynia,obłóż ryzem i kawałkami warzyw.Całość oprósz solą i pieprzem,posyp wiórkami masła.Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 200 st.C i piecz ok.25 min.Posyp posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 01.12.2012 04:38
musi być smaczny:)
klaudia879 03.09.2010 14:03
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak