Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski francuskie na mleku

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 1 litr
jajko 2 sztuki
mąka 5 dag.
masło 2 dag.
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski francuskie na mleku

Masło utrzeć z żółtkami i solą. Z białej ubić pianę, połączyć z żółtkami oraz mąką. Kłaść łyżką, jak kluski, na gotujące się mleko. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak