Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti ze szpinakiem i orzechami włoskimi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti 300-400 gramów
szpinak świeży 3-4 garści
orzechy włoskie 100 gramów
papryczka chili 0,5-1 szt
bazylia do smaku
czosnek 1-2 ząbki
cebula 1 szt.
oregano do smaku
sól do samku
pieprz do smaku
oliwa 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti ze szpinakiem i orzechami włoskimi

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki oliwy. Cebulę pokroić w piórka, zeszklić na oliwie. Dodać zmiażdżony czosnek i drobno posiekaną papryczkę chili. Wrzucić umyty szpinak, doprawić do smaku bazylią, oregano, solą i pieprzem Smażyć aż szpinak zwiędnie i będzie miękki. Na suchej patelni zrumienić drobno posiekane lub zmiażdżone orzechy włoskie. Dodać do szpinaku. Do sosu wrzucić makaron i wymieszać tak, aby oliwa pokryła równomiernie wszystkie nitki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 25.11.2011 11:13
super
etka 30.12.2010 09:00
coś w moim guście ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak