Pstrąg, mój pierwszy, z ryżem na masełku

Pstrąg, mój pierwszy, z ryżem na masełku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg

    2
  • cytrynka

    1
  • sól, zioła

    do smaku
  • masło

    0,5 kostki
  • mąka

    2 łyżki
  • ryż

    1 torebka
  • marchew

    4
  • woda letnia

    1,5 szklanki
  • kucharek

    do smaku
  • masło

    2 łyżki
  • torebka do gotowania na parze

  • bułka tarta

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

RYBA: Rybę oczyszczamy, dokładnie myjemy (zostawiamy głowę i ogon) polewamy z każdej strony sokiem z połowy cytryny, dużo solimy, dodajemy zioła (ja użyłam suszonych). Odstawiamy na pół godziny. Mąkę z bułką tartą mieszamy, obtaczamy w niej rybę i od razu wrzucamy na rozgrzany olej, smażymy z każdej strony (tak aby skórka była chrupiąca:)

RYŻ: Do torebki wrzucamy ryż , pokrojoną w krążki marchewkę, zagotowana wodę (1,5 szkl) mieszamy z łyżką vegety, zalewamy ryż z marchewką, dodajemy 2 łyżki masła. Gotujemy w mikrofali na pełnej mocy ok 10minut.

PODANIE: Ryba idealnie smakuje z cytryną i plasterkiem masełka.

Smacznego!!!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

alaaa

17.08.2012 20:58
z ryżem jeszcze nie podawałam,ale pomysłowo

Wiesława1

30.05.2012 10:06
super rybka

Agiatis

05.12.2011 12:56
pyszności;)

Sarenka

20.08.2011 16:53
Uhm zjadło by sie

kochanyptysiu

14.06.2011 22:12
bardzo ladnie wyglada

Olaa

22.05.2011 17:48
pyszny

polly66

13.01.2011 09:56
pierwszy czy nie ale ładnie zrumieniony

Emilia22

24.09.2010 07:22
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat