Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg faszerowany pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 2 duże
pieczarki 300 g
masło 0,5 kostki
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia
igła i grube nici do zszycia ryby

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg faszerowany pieczarkami

Rybę dokładnie myjemy, odcinamy głowę i ogon, filetujemy (delikatnie nożem wyciągamy ości kręgosłupa razem z kręgosłupem), przyprawiamy solą , pieprzem, przyprawą do ryb, cytryną, odstawiamy do lodówki.
Pieczarki kroimy na ćwiartki, smażymy na 2 łyżkach masła, przyprawiamy solą, pieprzem.(woda powinna cała wyparować)
Rozkładamy rybę, nakładamy pieczarki, zszywamy grubą nicią (tak aby po usmażeniu można było tylko ją wysunąć)
Panierujemy rybę w jajku i bułce tartej, smażymy na oleju.

Dobrze smakuje z ryżem, pomidorkami, podawać koniecznie z plasterkiem masła (ja układam sobie pod rybkę i jak się stopi namaczam każdy kąsek :D,

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 02.09.2012 22:12
uwielbiam pstragi
Mysiunia 12.08.2012 12:28
jejciu! Ale bym zjadła takiego pstrąga :)
ajres 04.07.2012 23:25
super dobre
emeslive 07.04.2012 14:15
Bardzo fajne danie!
Agiatis 01.02.2012 16:23
Pstrąg plus pieczarki - to mus być pyszne;)
Ela15 25.06.2011 12:10
super
agnieszka189 25.02.2011 09:03
pychotka
ewelina/bunia 24.09.2010 17:12
smaczne
Emilia22 24.09.2010 07:21
wygląda świetnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak