Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbka na ostro

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Wątróba (z kurczaka) 0,5 kg
cebula biała 5 szt
Papryka ostra mielona Prymat
oliwa 5 łyżek
sól
pieprz
czosnek

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka na ostro

Wątróbke dokładnie umyć i wyjąć nieczystości , namoczyć w wodzie poprzedniego dnia. Wyją z wody i jeszcze raz opłukać. Delikatnie osuszyć ręcznikami papierowymi. Na wysokiej patelnie smażymy wątróbki z pokrojonymi sebulami i czosnkiem, uważać gdyz wątróbka bardzo pryska. Smażymy od czasu do czasu przewracając. Doprawić do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 05.09.2013 11:10
na ostro to mój mąż lubi taką
bgs1984 22.07.2012 22:34
mniam
marzenciak1985 22.07.2012 22:30
mniam
adelajda 25.06.2012 19:59
mój mąż uwielbia taką wątróbkę
Rafał10 24.06.2012 09:14
z cebulką jest najlepsza :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak