Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Matzerbrajt z pastą jajeczną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 szklanka
jajko 2
mąka 1 łyżka
sól, pieprz do smaku
masło
jajko ugotowane na twardo 8
szczypior
cebula biała
majonez 2 łyżki
sałata do dekoracji
pomidor do dekoracji
woda 2 (wrząca)
maca 1 z ziołami prowansalskimi

Przepis i sposób przygotowania na: Matzerbrajt z pastą jajeczną

Roztrzepujemy jajka z mlekiem. Macę kruszymy na małe kawałki, zalewamy wrzącą wodą, przykrywamy, odstawiamy na 10 minut. Następnie rozgniatamy ciasto (powinna wyjść papka), łączymy ciasto z jakami i mlekiem, przyprawiamy solą, pieprzem. Smażymy małe placuszki na masełku (mi wyszło 18 małych placuszków)

Jajka zetrzeć na tarce na małych oczkach, szczypiorek siekamy, cebulkę kroimy w drobną kostkę, mieszamy wszystko dodajemy majonez, przyprawiamy solą, pieprzem.

Na talerzu układamy liść sałaty, po 3 placuszki przełożone pastą jajeczną (jak torcik), dekorujemy pomidorami, oliwkami, szczypiorkiem.

SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnik 09.06.2011 11:54
intrygujące
ZEWA 11.04.2011 15:04
pysznie
ZEWA 11.04.2011 15:04
pysznie
ZEWA 11.04.2011 15:04
pysznie
jolaxa 21.01.2011 19:40
pychotka
Islanzadi 12.12.2010 23:43
Interesujące :)
Koper 11.11.2010 08:26
Bardzo ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak