Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Conchiglioni ruskie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Conchiglioni 25 sztuk
ziemniaki 500 g
boczek 20 dag
cebula 1-2
sól do smaku
twaróg 250 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Conchiglioni ruskie

Kroki postępowania

1
Ziemniaki gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie.
Krok 1 - Conchiglioni ruskie foto
2
Do ciepłych dodajemy twaróg i całość tłuczemy dość dokładnie.
Krok 2 - Conchiglioni ruskie foto
3
Boczek kroimy w kosteczkę.
Krok 3 - Conchiglioni ruskie foto
4
Chwilkę podsmażamy po czym dodajemy cebule również pokrojoną w kostkę. Rumienimy.
Krok 4 - Conchiglioni ruskie foto
5
Połowę boczku dodajemy do masy twarogowo-ziemniaczanej.
Krok 5 - Conchiglioni ruskie foto
6
Dokładnie mieszamy.
Krok 6 - Conchiglioni ruskie foto
7
Muszle gotujemy w lekko osolonej wodzie aż będą lekko twardawe. Studzimy je.
Krok 7 - Conchiglioni ruskie foto
8
Do środka nakładamy farsz i układamy je w naczyniu żaroodpornym.
Krok 8 - Conchiglioni ruskie foto
9
Z wierzchu posypujemy resztą smażonego z cebulką i wstawiamy do piekarnika.
Krok 9 - Conchiglioni ruskie foto
10
Zapiekamy w 180°C około 15 minut.
Krok 10 - Conchiglioni ruskie foto
11
Smacznego.
Krok 11 - Conchiglioni ruskie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 18.02.2013 20:25
Tez bardzo lubie makarony, ale tak nigdy nie nadziewałam. Na pewno wypróbuje
goofy9 01.08.2012 22:46
genialny pomysł, napewno wypróbuję
edyta44 26.07.2012 11:57
fajne i smaczne
agnieszka137 24.06.2012 22:20
pomysł świetny i smaczny
Beatris 24.06.2012 21:08
Bardzo lubię nadziewane muszle makaronowe. Fajny pomysł z nadzieniem.
suzana 24.06.2012 09:39
pięknie wyglądają
teresa18 24.06.2012 09:24
pyszne małe cudeńka, a do tego ''ruskie"

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak