Zupa szpinakowa z serowymi kluseczkami

Zupa szpinakowa z serowymi kluseczkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak

    250 gramów
  • cebula

    1 szt.
  • czosnek

    1-2 ząbki
  • jogurt naturalny

    1/2 szklanki
  • olej

    1 łyżka
  • gałka muszkatołowa mielona

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do samku
  • bułka tarta

    2-3 łyżki
  • białko

    1 szt
  • bulion warzywny

    3 szklanki
  • ser biały

    100 (twarogowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę i czosnek zeszklić na oleju. Dodać szpinak, chwilę podsmażyć. Wlać bulion, przyprawić solą, pieprzem i gałką. Zmiksować. Dodać jogurt. Przygotować kluseczki - ser, białko jaja i bułkę tartą wyrobić na gładką masę, posolić do smaku. Rwać lub kroić na malutkie kawałeczki. Gotować w osolonej wodzie. Porcję ugotowanych kluseczek zalewać gorącą zupą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat