Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bryndza z gruszką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 2 szt.
bryndza 10 dkg.
szpinak świeży garść
sok z cytryny 1/2 szt.
maliny świeże garść
sól i pieprz szczypta
oliwa 2 łyżki
ocet balsamiczny 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: bryndza z gruszką

gruszki umyć przekroić na połowę usunąć gniazda nasienne i pokroić na plastry,skropić sokiem z cytryny świeżo wyciśniętym.Szpinak umyć,ser pokroić w plastry.Oliwę z oliwek wymieszać z octem balsamicznym,solą i pieprzem.Maliny opłukać,wszystkie składniki sałatki układać warstwami na koniec polać przygotowanym sosem,podawać jako przekąskę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak