Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ślimaczki francuskie pikantne

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opak.
przecier 2 łyżki
oregano do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ślimaczki francuskie pikantne

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na dwie równe części. Każdą z nich w 2/3 smarujemy przecierem i posypujemy obficie przyprawami.
Krok 1 - Ślimaczki francuskie pikantne foto
2
Ciasto zwijamy w rulon zaczynając od strony posmarowanej przecierem, koniec lekko sklejamy poprzez ucisk.
Krok 2 - Ślimaczki francuskie pikantne foto
3
rulony kroimy na około 0,5 - 1 cm kawałki. Uwaga podczas krojenia ciasto się zgniata i ślimaczki są spłaszczone, ale podczas pieczenia wracają do prawidłowego kształtu. Rozkładamy na blaszce w znacznych odstępach.
Krok 3 - Ślimaczki francuskie pikantne foto
4
Pieczemy na złoty kolor wg. instrukcji z ciasta francuskiego. Podajemy po ostudzeniu, np. do piwa.Smacznego!
Krok 4 - Ślimaczki francuskie pikantne foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 31.08.2012 20:38
Bardzo smakowicie się zapowiadają.
kanu83 15.08.2012 22:53
super
caralajna 28.06.2012 08:38
super przekąska
IrenaM 26.06.2012 23:24
nie pomyślałam o dodatku mięsnym, ale faktycznie musi być fajne, następnym razem :)
GOSIA18 24.06.2012 15:06
ja robię z boczkiem lub salami, pyszności przekąska
foczka-ks 23.06.2012 23:43
może byc smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak