Sernik - piernik

Sernik - piernik

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • herbatniki

    280 gramów
  • masło

    130 gramów
  • przyprawa do piernika

    2,5 łyżeczki
  • cukier puder

    160 gramów
  • jajka

    4 szt.
  • esencja waniliowa

    1 łyżeczka
  • budyń waniliowy

    1-1,5 łyżki
  • ser biały twarogowy

    500 (mielony)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Herbatniki zmielić, dodać 2 łyżeczki przyprawy do piernika i roztopione masło. Wyłożyć tortownicę - spód i brzegi. Wstawić do lodówki. Ser utrzeć z cukrem i 0,5 łyżeczki przyprawy do piernika, dodawać po jednym jajku, esencję waniliową i budyń. Przelać do tortownicy. Piec około 50min w temp. 180 stopni. Ostatnie 10-15min podpiekać sam spód, wierzch przykryć folią aluminiową.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

adam1f

03.07.2011 00:15
dobre

iknkirke

09.11.2010 09:18
ciekawe

msmariusz

04.11.2010 22:01
ciekawy przepis

elwal

14.09.2010 11:52
ciekawe :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat