Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik - piernik

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 280 gramów
masło 130 gramów
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 2,5 łyżeczki
cukier puder 160 gramów
jajko 4 szt.
esencja waniliowa 1 łyżeczka
budyń waniliowy 1-1,5 łyżki
ser biały twarogowy 500 (mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik - piernik

Herbatniki zmielić, dodać 2 łyżeczki przyprawy do piernika i roztopione masło. Wyłożyć tortownicę - spód i brzegi. Wstawić do lodówki. Ser utrzeć z cukrem i 0,5 łyżeczki przyprawy do piernika, dodawać po jednym jajku, esencję waniliową i budyń. Przelać do tortownicy. Piec około 50min w temp. 180 stopni. Ostatnie 10-15min podpiekać sam spód, wierzch przykryć folią aluminiową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 03.07.2011 00:15
dobre
iknkirke 09.11.2010 09:18
ciekawe
msmariusz 04.11.2010 22:01
ciekawy przepis
elwal
elwal 14.09.2010 11:52
ciekawe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak