Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

torcik wiśniowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1
wiśnie 2 szklanki wydrylowanych
galaretka wiśniowa 2 szt
krem do tortów śmietankowy 2 szt
mleko do kremów
woda 700 ml

Przepis i sposób przygotowania na: torcik wiśniowy

Upiekłam biszkopt. Przedzieliłam na pół. Galaretki rozrobiłam w 700 ml wody. Kremy do tortów zmiksowałam z mlekiem-ilość na opakowaniu. Gdy galaretka zaczęła tężeć dodałam do niej wydrylowane wiśnie i wyłożyłam na biszkopt. Na to wyłożyłam krem, trochę zostawiłam by położyć na wierzch. Przykryłam biszkoptem i wysmarowałam resztką kremu.
Schłodziłam przez 3 godziny przed podaniem.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

luki1984 27.08.2012 12:21
apetyczne
katarzynka455 23.06.2012 21:51
smaczne ciasto
irenka 23.06.2012 21:43
pyszniutki
Monika111 23.06.2012 21:19
Mmmmmm zjadłoby się :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak