Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kapusty pekińskiej i sera żółtego

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 sztuka
pomidor 3 sztuki
kukurydza w puszce 1/2 puszka
majonez tradycyjny 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
ser gouda 15 dag
jajko ugotowane na twardo 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kapusty pekińskiej i sera żółtego

Kapustę obieramy z zepsutych lub przerośniętych wierzchnich liści. Dokładnie myjemy i kroimy w wąskie paseczki. Pomidory parzymy i obieramy ze skóry, a następnie kroimy w kostkę. Ser żółty trzemy na tarce, na dużych oczkach. Jajka kroimy także w kostkę. Kukurydze odcedzamy.
Całość wsypujemy do miski i dokładnie mieszamy dodając majonez.
Doprawiamy solą i pieprzem,
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JaPaqc 21.03.2013 22:06
wspaniała sałatka
gusia1000 04.07.2012 15:20
Warta wypróbowania.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak