Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z ryżem długoziarnistym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
ryż długoziarnisty 0.5 kg
mięso wieprzowe bez kości 35 dag
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z ryżem długoziarnistym

Kapustę gotujemy w lekko osolonej wodzie ale tak, by nie była za bardzo miękka. Następnie kroimy mięso w kosteczkę. Ryż gotujemy al-dente. Ryż mieszamy z mięsem, dodajemy kucharek, pieprz i sól do smaku. Dokładnie mieszamy. Liście kapusty nadziewamy farszem ryżowym. Wkładamy do garnka i zalewamy gorącą wodą. Dusimy na wolnym ogniu około godziny. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 03.04.2013 12:40
mmm pychota!!!
Ada-Gaba 13.09.2012 10:09
uwielbiam
olivka 05.09.2012 08:23
Smacznie wygląda, bardzo je lubię. To ulubiona potrawa w mojej rodzinie.
Norgiusz 16.08.2012 09:22
pycha
agnieszka214 07.08.2012 14:01
slinka cieknie
agnieszka214 07.08.2012 14:01
slinka cieknie
Andysz 24.06.2012 16:13
uwielbiam gołąbki;)
staropolanka5 23.06.2012 23:52
mniam mniam
elka4621 23.06.2012 20:48
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak