Krem chałwowy

Krem chałwowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    4 łyżki
  • mleko

    1 szklanka
  • żelatyna

    3 łyżki
  • śmietanka 30 %

    200 ml
  • chałwa

    200 waniliowa
  • żółtka

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Chałwę, żółtka, cukier i mleko zmiksować. Dodać żelatynę rozpuszczoną w niewielkiej ilości gorącej wody. Ubić śmietankę i dodać do masy chałwowej. Schłodzić. Podawać z bezami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kasia36

17.01.2013 21:01
bardzo lubię chałwę i spróbowałabym takiego kremu

marta1371

09.05.2011 22:12
Znam ten smak:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat