Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem chałwowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 4 łyżki
mleko 1 szklanka
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
śmietanka 30 % 200 ml
chałwa 200 waniliowa
żółtko jajek 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Krem chałwowy

Chałwę, żółtka, cukier i mleko zmiksować. Dodać żelatynę rozpuszczoną w niewielkiej ilości gorącej wody. Ubić śmietankę i dodać do masy chałwowej. Schłodzić. Podawać z bezami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia36 17.01.2013 21:01
bardzo lubię chałwę i spróbowałabym takiego kremu
marta1371 09.05.2011 22:12
Znam ten smak:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak