Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Małosolne na"wczoraj"

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki gruntowe 2kg
sól kamienna 7 łyżeczek
czosnek 5 ząbków
koper
woda 3litry (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: Małosolne na"wczoraj"

Do dużego słoja włożyć umyty koper i część czosnku.
następnie układać ogórki:
*na dnie najwieksze -ściąć po troszkę z obu tron
*średnie na środku słoja, ścięte z obu tron, nadcięte na raz
*na wieszchu najmniejsze, ścięte z obu stron i nadciete na dwa razy.
Zalać goroącą wodą z solą, dodać resztę czosnku i kromkę chleba.

Dzieki takiemu nadcinaniu, ogórki stopniową kisną.
Smacznego!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak