Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z mięsa wieprzowego

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 1 kg
cebula czerwona 2
bulion warzywny 250 ml
mąka pszenna 3 łyżki
olej do smażenia
Szczypiorek cienki 1 pęczek
koperek 2
sól do smaku
oregano 2 łyżeczki
papryka 4

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z mięsa wieprzowego

Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy mięso mielone. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do mięsa i smażymy. Następnie wlewamy bulion i dusimy około30minut na wolnym ogniu. Papryki dokładnie myjemy, wykrawamy środki i kroimy w kosteczkę, dodajemy do mięsa. Dusimy 15minut. Pod koniec duszenia dodajemy umyty i drobno posiekany szczypiorek, a także koperek, oregano, pieprz i sól do smaku. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janek 29.08.2012 11:04
Świetny pomysl:)
Andysz 29.06.2012 01:04
fajny gulasz;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak