Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa wiosenna z warzyw

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka 1 sztuka
fasolka szparagowa zielona 1 garść
kalafior 1 garść
ziemniaki 3 sztuki
bulion drobiowy 2 l
pietruszka
sól
pieprz
śmietana 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa wiosenna z warzyw

Wszystkie warzywa należy dokładnie umyć. Marchewkę kroimy w małe kawałeczki. Ziemniaki kroimy w kosteczkę.
Przekąłdamy do garnka. Dodajemy umytego i porozrywanego na cząstki kalafiora oraz pokrojoną w małe kawałki fasolkę.
Warzywa zalewamy bulionem i goujmey do miękkości. Na koniec dodajemy drobno posiekaną pietruszkę i doprawiamy do smaku. Zupę można zabielić śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 21.01.2014 23:09
Warto taką gotować.
Justyna Jussstiii 24.06.2012 14:40
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak